fredag den 2. juni 2017

Costitx en Flor - blomsterfestival - en hyggelig, men speciel oplevelse....


Før vi tager afsted på ferie plejer jeg at lave en masse research. Noget af det jeg altid undersøger, før vi tager til Mallorca er, om der er nogle lokale byfester eller events i den periode vi er der. Mandag i vores uge derned, havde vi lejet en bil, blandt andet fordi vi ville besøge en blomsterfestival i den lille by Costitx mellem Sineu og Arta.

Det jeg havde kunnet finde om blomsterfestivallen i  Costitx var, at den handlede om kreativitet og blomster i alle afskygninger, så vi havde absolut ingen idé om, hvad vi kunne forvente, men det ville vi så finde ud af.

Vi kom tidligt, og heldigvis for det, for allerede på det tidspunkt var der virkelig mange biler på markerne omkring byen. Bilen blev parkeret og vi fulgte strømmen af mennesker til vi kom ind til de første gader. De var pyntet af børn, det var helt tydeligt, med noget ret så spøjst pynt, - karton-blomster sat på snore, stof der var malet med blomster og hængt på husmurene osv. Vi fortsatte længere ind i byen og kom til kreative arrangementer som de her:

Kitch eller kunst?
Hvorfor dog det gule stof?
Ja, hvorfor ikke?

Der var virkelig, virkelig mange mennesker i Costitx den dag, både fordi det var 1. maj og mange derfor havde fri, men også fordi befolkningen på Mallorca er rigtig gode til at bakke op om arrangementer af en hver art. Man møder op og ser hvad der sker, snakker med dem man kender, møder nye mennesker, drikker et enkelt glas vin, øl eller en kop kaffe og handler lidt på de lokale markeder, der altid også er ved deres byfester på Mallorca. Ganske enkelt - man hygger sig *smiler*


Nu er det jo en blomsterfestival, så en stor del af markedet var selvfølgelig et blomstermarked, hvor man kunne købe blomster og blomsterfrø i nærmest alle afskygninger.

Velkommen til, hr. Fugl

Torvet havde fået besøg af denne "fætter" her, en populær fyr at blive fotograferet sammen med, men det lykkedes at undgå at få nogen personer med.


Et sted i en af gaderne var der denne photo-booth, hvor man kunne vælge mellem et utal af hatte og bruge rammen her. Nu er vi ikke sådan nogen, der møver os ind foran de lokale, men lader dem komme til først, så det tog noget tid før der var frit på bænken, men prøves skulle det!


Blomsterfestivallen var en hyggelig, men speciel oplevelse. Nu er et af emnerne jo kreativitet, og det ser ikke ud til, at ret meget er koordineret beboerne imellem. Mange pynter op med det de nu synes, med det resultat, at meget af udsmykningen mest af alt minder om kitch. I en del af gaderne er der lagt en bane af stof ned ad hele gaden, og så har man - hver især - sat blomsterarrangementer ud, mere eller mindre tilfældigt. Andre steder i byen er der pyntet virkelig fint op med blomster, så det hele er en herlig blanding af alt muligt, der har med blomster at gøre. Om blomsterne er almindelige levende blomster, lavet af plastic, stof, karton, er malede eller andet, er fuldstændig lige meget, BARE DET ER BLOMSTER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar