lørdag den 25. marts 2017

Forår i Prag, vol. 1....

The Lennon Wall

Søndag den 19. marts kørte vi af sted på et par dages storbyferie i Prag. Vi skulle bo på Hotel Petr, hvilket viste sig at være i gåafstand til det meste af det vi havde planlagt at se, så det kunne ikke være bedre.

Vi ankom til Prag midt på aftenen, pakkede ud og efter en kop kaffe krøb vi under dynerne, så vi kunne være friske til at indtage byen næste dag.


Mandag formiddag tog vi sporvognen til Wenzelspladsen i den nyere del af byen. Pladsen ca. 750 meter lang, og er faktisk mere en boulevard end en plads. Nationalmuseet bagerst i billedet er ved at blive renoveret, så stilladset skæmmer billedet lidt, men sådan er det jo *smiler*
Set med turist-brillerne på, synes jeg ikke at Wenzelspladsen har det helt store at byde på, men der er en masse historie omkring pladsen, som betyder meget for indbyggerne i Prag.

Krudttårnet

På vores vej videre rundt i byen kom vi ned ad en gade med dyre designerbutikker, hvor man kunne købe varer fra Gucci, Dior osv., så har man hang til dyrt designertøj er Prag bestemt et godt sted at shoppe. Vi gik videre hen til Krudttårnet, som står i udkanten af den gamle bydel. Tårnet er den sidste af de oprindelige 13 byporte.

Folkets Hus

Folkets Hus, som ligger lige ved siden af, bliver i dag mest brugt til kulturelle ting, som teater, koncerter osv.  Det er en virkelig smuk bygning med de fineste detaljer.

Turen gik videre til Torvet i den gamle bydel. 

Masser af sæbebobler

Tovet er omgivet af forskellige historiske bygninger, der er musikere, levende statuer, og andre, der alle forsøger at tjene lidt håndører, så vi brugte temmelig meget tid på pladsen. Jeg blev lidt fascineret af sæbeboble-fyren, eller rettere af sæbeboblerne, og stod længere og forsøgte at skyde et billede, hvor de kom til deres ret, - jeg synes det lykkedes ganske godt *smiler*

Frihedsmonumentet

Kaffepause mens vi venter

Det astronomiske ur

Efter at have set noget af det den gamle rådhusplads havde at byde på, var det tid til en kaffepause lige overfor Det Astronomiske ur, hvor vi ventede på klokkespillet. Ikke fordi det er noget vildt og stort, men man skal jo næsten se det, når man nu er i byen.

Karlsbroen

Så gik turen om til Karlsbroen, hvor der er en helt speciel stemning med karikaturtegnere, musikere og småhandlende. Vi var heldige, at der ikke var så voldsomt mange turister på broen, da vi gik over den.

The Lennon Wall

En af de ting jeg havde glædet mig allermest til, var at se Lennon-muren. Jeg har "noget" med streetart, men jeg kan ikke forklare hvad det er. Lige præcis Lennon-muren er en af de ting, jeg vil skrive mere om ved en senere lejlighed, så stay tuned *smiler*

Et lille hvil i Maria Sejr Kirken
Maria Sejr Kirken

På vejen hjem fra bydelen Mala Strana var vi lige kort inde i Maria Sejr kirken, da vi havde hørt den skulle være virkelig smuk, hvilket den bestemt også er.

- Og så gik det ellers - stadig på gåben - hjemad til hotellet til en god kop kaffe og til at få smækket benene op, indtil vi skulle videre ud i byen til aftensmad m.v. Vi havde fået mulighed for at deltage i en tjekkisk folklore aften med 3-retters menu og drikkevarer ad libitum, så det kørte vi ud til, vel vidende at det nok var noget turistagtigt tam-tam. Det var såmænd ganske hyggeligt, men ikke det vilde at skrive hjem om.

Jeg vil senere gå i dybden med nogle af de ting vi kom forbi, og mange af stederne har vi planlagt at kigge nærmere på igen tirsdag. Det er nemlig ret så typisk for os at vende forbi de forskellige steder flere gang, for at få så meget som muligt med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar