torsdag den 30. marts 2017

Forår i Prag, vol. 2....


På vores 2. dag i Prag var planerne at kigge nærmere på nogle af de ting vi besøgte dagen før. Vi ville tidligt afsted, i håb om at undgå alt for mange andre turister. Hold da op, hvor mødte vi mange japanere i går med indtil flere kameraer om halsen og en skov af selfie-stænger, - hensyn til andre fotograferende ved de ikke hvad er *smiler*


Vi havde bestemt os for at starte i området omkring Lennon muren, ganske vist havde vi, for en sikkerheds skyld, et par sporvognsbilletter i lommen, men vi valgte at gå, så vi kunne zig-zagge gennem de fine gader.

Don't lie to yourself

Vi var heldige, at der kun var ganske få ved muren, så det var muligt at få ro til at nærstudere graffitien og lavet et lille photoshoot.Der er simpelthen så hyggeligt i Mala Strana bydelen, det er ikke for ingenting området bliver kaldt "Lille Venedig", selvom det kun er et par enkelte kanaler.


Karlsbroen ligger lige ved kanalområdet, og er i sig selv en oplevelse. Den måtte vi naturligvis over endnu en gang.

Jazzmusikere underholder
Udsigt fra broen i baggrunden ses Hradzany-borgen
 

Vi fortsatte rundt i byen, her er der lige et gensyn med den gamle rådhusplads, hvor vi så danske Tycho Brahes sarkofag inde i kirken.


Det er en rigtig god idé at kigge opad, når man går rundt i Prag, så man også ser de mange fantastisk flotte facader.

Sulten var begyndt at melde sig, så mens vi zig-zaggede gennem gaderne ledte vi efter et sted, hvor vi kunne spise en lidt sen frokost. Pludselig opdagede vi, at vi stod på Wenzelspladsen, så vi havde gået meget længere end vi egentlig havde regnet med, men vi fandt en dejlig udendørs restaurant og slog os ned.

Lækker tjekkisk husmandskost

Vi havde ikke helt styr på, hvad vi bestilte, det viste sig at være kartoffelknödel/kartoffelboller fyldte med løg og noget røget kød, serveret på en bund af rødkål, det var lidt tungt i det, men smagte virkelig godt. Vi kom af med 800 Koronas = ca. 265,- kr inkl. 2 sodavand og lidt drikkepenge, hvilket er meget rimeligt.

Udsigt over Moldau

Bagefter fandt vi ned til Moldau og gik langs floden i retning af hotellet, lige med en omvej hen i TESCO (stort, flot indkøbscenter ganske tæt på hvor vi boede) og købte et par lækre kager, og så var det ellers hjem og lave noget tiltrængt kaffe, og smække benene op, før vi skulle afsted igen ud og finde noget aftensmad. Der var ikke så meget tid til at lede efter et godt sted, da vi skulle på farten igen, så det blev igen en tur hen i TESCO, hvor vi fik en kæmpe portion god og billig thaimad.

Om aftenen var vi ude ved Krizikova fontænen, hvor den forestilling, der passede med transporten derud var Mamma-Mia med Abba:

(the video is borrowed at the Krizikova fountain homepage as inspiration for visiting one of the shows)

Det var en dejlig oplevelse at se showet, og musikken forskrækker jo i hvert fald ikke nogen.

Da vi langt om længe lå under dynerne og snakkede om dagens oplevelser, var vi enige om, at vi havde nået rigtig meget, og at det ikke var "ferie" at være på storbyferie *smiler*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar