tirsdag den 4. april 2017

Hradcany borgen, øsende regnvejr og tjekkisk goulash suppe....


Vores sidste dag i Prag, var afsat til at se Hradcany borgen. Vi vågnede op til øsende regnvejr, hvilket var virkelig træls, sagt på godt jysk. Men borgen skulle efter signede være et spændende sted, og dagen skulle ikke spildes helt på hotelværelset, så vi tog naturligvis afsted i håb om, at det blev tørvejr op af dagen.


Her er vi ved den officielle indgangsport til Hradcany. Der er en høj grad af sikkerhed omkring borgen. Der er indført sikkerhedskontrol, præcis som i en lufthavn. Det er soldater der står for sikkerhedskontrollen, de fortalte at det var en nødvendighed i disse tider med terror, både fordi den tjekkiske præsident har sin residens i en del af borgen, men også på grund af det virkelig store antal turister, der besøger borgen. Der kommer i tusindvis af turister hver eneste dag, året rundt. Det var faktisk ganske betryggende at vide, at alle havde været igennem sikkerhedskontrollen, så hatten af for det, omend det jo er trist at det kan være nødvendigt.


Det første sted vi besøgte i borganlægget var Den Gyldne gade. Det er en fin lille gade, hvor de gamle huse i dag er indrettet som små butikker eller til udstilling.

Fortællingerne går på, at de små bitte huse i 12-1300-tallet var beboet af bueskytter, der skulle forsvare borgen. Senere flyttede alkymisterne ind, og det var faktisk ved et tilfælde, hvor et af husene eksploderede i forbindelse med at alkymisten blandede diverse ting, at guldet blev opfundet. Deraf fik den lille gade sit navn.

Vi var efterhånden blev godt og grundigt våde på grund af regnen, så vi gik ind i Sankt Vitus katedralen, som ligger inde i borgen. Den er kæmpestor med mange små sideskibe. Der var virkelig mange, der havde fået samme tanke som os, så katedralen var proppet med turister, der stod i alle gangene, der var nemlig spærret af, så man ikke kunne sætte sig på kirkebænkene. Varme var der ikke så meget af, så vi gik en hurtig runde, og stillede os derefter over for at vente på vagtskiftet.

Dem der stod udenfor porten havde 1. parket til vagtskiftet, os der havde betalt entre for at komme ind på borgen var forvist til 2. borggård, og kunne kun sporadisk følge med i hvad der skete. En sjov politik, men pyt *smiler'

Først stod vi på allerførste parket og ventede på vagtskiftet, men inden det gik i gang kom der et par soldater og bad os rykke ind i Hradcany's 2. borggård. Det gjorde, at vi ikke kunne se ret meget,  så billederne er derefter, men de giver da et lille indtryk af hvad der skete.

Præsidentens palads i Hradcany borgen

Flaget er hejst over hovedindgangen til præsidentens palads, hvilket betyder at han er hjemme.

Udsigt over Prag

Hradcany borgen troner jo højt over Prag, så der er en virkelig flot udsigt over byen. Dagens udsigt var præget af det tågede, regnfulde vejr.

Efter at have været rundt og se, hvad man bør se inde på Hradcany borgen, gik vi ned i byen for at finde et sted at få varmen og lidt at spise. 

Tjekkisk goulash suppe serveret i et stort brød

Jeg sagde til B. at jeg rigtig gerne ville prøve en gang tjekkisk goulash (sådan staves det på menukortet) suppe serveret i et brød, det var han helt med på, og det nærmeste sted vi vidste vi kunne få det, var på John Lennon Pub. Vi spiste rygende varm suppe med kartofler, det smagte fantastisk. Til dessert drak vi varm chokolade med rom og flødeskum. Det var rigtig dejligt og gav varmen.

Vi var efterhånden ved at være godt brugte, så vi lavede ikke det helt store resten af eftermiddagen, hvor vi fik styr på vores billeder, drak kaffe på hotellet og så videre. Det blev ret sent før vi gik ud i byen og fandt noget aftensmad og da vi var hjemme på hotellet igen drak vi et par gode lokale godnat øl sammen med nogle andre danskere, der også boede på hotellet.

Næste formiddag gik turen tilbage til Danmark efter 3 oplevelsesrige dage i smukke Prag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar