torsdag den 18. maj 2017

Postkort fra Alcudia....


I dag mødtes vi med en guide på hotellet, og fandt ud af, at vi om torsdagen kunne komme på en tur med minibus over til Applesindalen ved Valldemossa. Savinyassa er et spændende landsted smukt omgivet af lime- og appelsintræer, og hvor den hjemmelavede mad bliver serveret ved borde mellem vinrankerne. Det var en spændende tur langt ud på landet hos de lokale, og til et sted man ikke sådan kan komme uden en helt lokal guide, så vi sprang til, selvom den var lidt dyr.

Vi fik også bestilt en bil til om mandagen, så var det på plads.


Formiddagen bød på dagens første tur ned til vandet og så osede vi lidt i et par butikker.


Lige her, med udsigt over lystbådehavnen, et hyggeligt lille torv og det allerinderste af Alcudiabugten gad jeg virkelig godt bo. Man har jo lov til at drømme *smiler*


Vi kumme simpelthen ikke vente længere med af få et gensyn med gamle Alcudia, og det første man kommer til søndag og tirsdag, når man kommer ude fra Port d'Alcudia, er markedet. Vi kom sent, så mange af de handlende var ved at pakke sammen. Nu var det ikke markedet, vi var kommet for at se, så vi gik stort set kun igennem det, for at komme længere ind i byen.


Først ville vi finde noget frokost, og vi havde egentlig satset på at spise her, men køkkenet var lige lukket efter frokostserveringen.


Lidt længere henne ligger et andet af vores "stamsteder", som havde plads indenfor, det passede os ganske godt, for vinden var lidt kold. Her fik vi nogle virkelig lækre baguettes med noget helt nybagt og knasende sprødt brød med kylling, masser af hvidløg og salat samt tun. Det var første gang vi spiste der, men bestemt ikke sidste, - det er helt sikkert.


Vi gik stille og roligt rundt i de gamle gader og indsnusede stemningen, det kan vi altså ikke få nok af. Selvom vi går rundt i de små gader flere gange på vores ferier, så er der hele tiden små nye ting at opleve, bare sådan en lille ting, som at huset herover var blevet malet siden vi var her sidst, og er bare blevet så fint med den lyserøde farve.


Når vi går fra Port d'Alcudia op til Alcudia, går vi tit ad en sti vi har fundet, hvor man stort set slipper for trafik. I år var det første gang vi var på Mallorca i foråret, så det var sjovt at se, hvor fint og grønt der er i forhold til i efteråret.  

Da vi tog afsted fra Billund sagde vi flere gange til hinanden; - Vi skal altså også huske at slappe af denne gang, så det var lige præcis hvad vi gjorde resten af dagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar