mandag den 26. september 2016

Mallorca countdown #2


Et af de steder på skønne Mallorca, som har gjort størst indtryk på os, so far, har helt bestemt været Torrent de Pareis, som ligger ovre på vestkysten. Jeg ville ønske, at billederne kunne give det rigtige indtryk af det unikke sted, men man er altså nødt til at se det med egne øjne, for at finde ud af, hvor smukt der er.

Jeg havde lavet en del research på stedet, inden vi tog af sted sidste år, og var kommet frem til, at man kunne sejle fra Sa Calobra til Port de Soller, men så duede det ikke at have bil med. Vi valgte derfor at booke en tur med No Frills Excursions, og det må jeg sige var en stor succes.De havde meeting point ganske tæt på vores hotel, så det kunne simpelthen ikke været lettere. 

Et udsigtspunkt i bjergene

Vi fulgte vejen over Serra de Tramuntata (Tramuntatabjergene). Det var en virkelig smuk tur. Imens fortalte Michael, en engelsk guide der havde boet på øen i 20 år, en masse om livet i bjergene, afgrøder osv., det var ret så spændende.


Man kan lige ane en anden af No Frills busser i et af svingene

Da vi nærmede os vestkysten skulle vi jo ned til Sa Calobra, og der skulle jeg da lige hilse og sige, at vi kom ud i nogle hårnålesving, der ville noget. Jeg må indrømme, at jeg var glad for, at vi havde en særdeles sikker, forsigtig og erfaren chauffør bag rattet, for de hårnålesving er altså ikke for tøsedrenge... Puuuha...


En af de smukke vige ved Sa Calobra

Vel nede ved Sa Calobra havde vi et par timer på egen hånd, så vi kunne følge stien om til Torrent de Pareis. 


Indgangen til tunnelen

For at komme om til Torrent de Pareis skulle man gå gennem en tunnel i bjerget. Det var noget af en speciel oplevelse.Da vi var igennem tunnelen blev vi mødt af et fantastisk syn. Der var som en oase inde mellem klipperne, kun med dette lille udkig til havet med høje klipper på begge sider. 


Umiddelbart var Torrent de Pareis et lille sted, men man kunne gå langt, langt ind i slugten, hvis man var til den slags. 

Området udforskes

Der var SÅ smukt, men vi skulle jo videre i dagens tekst og måtte tilbage via tunnelen til den lille havn i Sa Calobra.

På vej ud af havnen i Sa Calobra
Torrent de Pareis set fra vandsiden

Inden vi sejlede ned langs kysten, syntes vores kaptajn, at vi skulle se Torrent de Pareis fra vandsiden, og sejlede os der hen forbi. Herefter gik det ned langs Mallorcas vestkyst. Det var en rigtig dejlig tur, mest med udsyn til klipperne på den ene side og det smukke hav til den anden.

Fyrtårnet ved Port de Soller

Så er vi ved at være fremme i Port de Soller, hvor det var tid til frokost før vi fortsatte ned mod Palma. 

Der er slet ingen tvivl om, at vi på et tidspunkt skal tilbage til Torrent de Pareis og Sa Calobra, måske først når vi når til at udforske vestkysten, men hvem ved.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar