fredag den 26. august 2016

Mallorca countdown #5


Er stranden ikke fantastisk?

Når man taler om Mallorca falder tankerne helt naturligt på strand og vand, og mange af dem jeg taler med siger da også straks ”Alcudia”. De andre gange vi har været på Mallorca, har vi boet i Port de Alcudia, og vi har booket hotel der igen. Der er rigtig mange ting vi ikke har nået at udforske i det nordøstlige hjørne af Mallorca endnu, og så er Alcudia simpelthen bare så dejlig. 

Vi har lagt nogle overordnede planer for, hvad vi vil se og gense, men nu må vi se om vi når det hele, vi skal jo også huske at slappe af. Vi plejer at sige til hinanden, at hvis vi ikke når tingene denne gang, så napper vi dem en af de næste gange vi tager derned, Mallorca har nemlig virkelig meget at byde på *smiler*

Stranden er ren og lækker, og mega børnevenlig

"Vores" badebro fotograferet i modlys

Port de Alcudia byder også – som navnet jo siger – på en havn. Man kan blandt andet sejle til/fra Barcelona og naboøen Menorca. Der er masser af forskellige bådture, der går ud fra havnen, og så er der den hyggelige lystbådehavn, hvor der hver dag er et lille aftenmarked.

Længere omme i havnen ligger de store yachts

Fra torvet ved lystbådehavnen kommer man direkte op i et område med masser af restauranter, barer, butikker og lokalt byliv. – Og så ligger Turistkontoret ved torvet. Jeg har virkelig aldrig oplevet noget lignende, første gang vi var i Alcudia var vi derinde for at få fat i et godt kort over øen. Der var mange der ventede på at blive betjent, og mens vi kiggede i nogle af alle de brochurer man kunne tage, hørte vi en af damerne der arbejder der, tale engelsk, tysk, spansk, fransk, svensk, italiensk og russisk. Det er sq godt klaret.  Ellers kan man sagtens klare sig på engelsk.


Det hyggelige torv ved lystbådehavnen

Næste gang skal vi bo længere væk fra havnen end de andre gange. Så må vi se hvordan det er. ”Vores” gode hotel er desværre blevet overtaget af en tysk kæde, som kun booker ud til deres egne chartergæster.

Der er mange turister i Alcudia, men det er der altså ikke noget at sige til. Vi rejser til Mallorca lidt uden for højsæsonen, så er der knapt så mange gæster i området, og priserne på rejsen og temperaturerne er lidt lavere. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis rejseopsparingen rækker så langt som muligt.
Det bliver så dejligt at komme derned igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar