onsdag den 5. oktober 2016

Fira d'Alcudia - dag 1......

Giganterne præsenteres foran Rådhuset

Den væsentligste grund til, at vi igen valgte at rejse til Alcudia, så vi var der den første weekend i oktober, er Fira d'Alcudia. Det er en byfest i Alcudia old town, hvor man markerer, at efteråret er lige om hjørnet. Der er marked lørdag og søndag, hvor der stort set kun bliver solgt lokalt producerede varer fra Mallorca, og hvor mange af de handlende er klædt ud i gamle dragter, - der er i det hele taget en rigtig hyggelig stemning. Ud over markedet er der forskellige koncerter, udstillinger, musikarrangementer osv. - Og så er der et par optog.

Dans gennem gaderne med en kæmpe "hale" af mennesker bagved

Det ene optog skyder byfesten i gang, det er når Giganterne går dansende gennem gaderne til gammel, traditionel musik med tromme og fløjter, det finder sted om fredagen, hvor Giganterne præsenteres foran byens rådhus kl. ca. 17. Herefter går de, som sagt, dansende gennem gaderne, for så til sidst at stå ved den ene byport ind til gamle Alcudia.

Pause på et af byens små torve, så en ny dukkebærer kan tage over

Det er en flok unge mennesker, der går indeni de store dukker, de skiftedes til at gå med dem, for det var tydeligt at det både var varmt og hårdt.

Da vi bestilte vores rejse til netop dette tidspunkt, var det primære formål med rejsen at deltage i byfesten, vi vidste ikke hvad vi skulle forvente af Fira d'Alcudia, men da fredagens optog var færdigt var vi da enige om, at det havde været rigtig hyggeligt, at opleve første del af den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar