tirsdag den 11. oktober 2016

Fira d'Alcudia - dag 2


Jeg havde egentlig diskuteret lidt med mig selv, om ikke det børne-fest-halløj, der fandt sted lørdag eftermiddag, ikke bare var en "fis i en hornlygte" vi kunne droppe. Bernd mente, at vi skulle tage op og se, hvad det var, og heldigvis for det. Det var MEGA sjovt og viste sig at være en rigtig god oplevelse.

Jeg vil præsentere de enkelte figurer, men hvis du ikke gider læse om hver enkelt af dem, så lov mig at kigge billederne, de giver nemlig et rigtig godt indtryk af en herlig oplevelse.

Det er et arrangement med de satiriske "big heads" S'Estol del Rei en Jaume, som laver fis og ballade i gaderne. De starter med at komme ud fra Rådhuset én efter én, og den første der kommer ud skal forestille kong Jaume, han er en væsentlig del af Mallorcas historie, hvordan har jeg ikke helt styr på. Han danser til sækkepibe- og fløjtemusik og når han er færdig med sin dans kaster han slik ud til børnene, der står og kigger på.


Den næste der kom ud fra Rådhuset var Rei Moro'en som er kong Jaume's modstander. Han repræsenterer den sidste Wali (øens muslimske guvernør).


Kongen og guvernøren udfordrer hinanden i en flot krigsdans.


Her har vi så In Ramon Llull, som var en stor forfatter. Han kom ud af døren med en æske, udformet som en bog, under armen. Æsken indeholdt småkager med bogstaver, som blev delt ud til tilskuerne.


Drengene her repræsenterer 2 menneskelige laster. Drengen til højre opfører sig som et æsel, deraf æselørerne, den anden dreng har et horn i panden, som det siges at man får, hvis man lyver. De har begge en kost i hånden, og render rundt og "dasker" til børnene. Det synes de er vældig sjovt og flygter hvinende fra drengene, når de kommer i nærheden.


Na Pixedis Gross hedder frøkenen her. Hun kommer ud i en fin lyserød kjole, men det viser sig, at hun slet ikke er så fin en pige, som hun gerne vil tage sig ud. Hun er lige så "beskidt" og almindelig som alle andre. Derfor har hun en sort pasta i sin taske, som hun smører i ansigterne på dem, hun kommer forbi. Hun er en ret så underholdende figur, der virkelig laver sjov i gaden.


De første figurer er begyndt at bevæge sig ud i menneskemængden og at lave skæg og ballade. Hold nu op, det arrangement trak folk ud i gaderne.


Na Maria Enganxa repræsenterer vandet. Hun er figuren, der skal gøre børnene opmærksom på ikke at komme for tæt på kanten til brønde og vandløb, så de ikke falder i og drukner. Hun laver en farlig masse støj og jagter børnene rundt i gaderne.


Melmanden her, ja det kaldte vi ham, - er halvt møller og halvt tosse, han går rundt og kaster mel op i luften, så det rammer flest muligt. Det er noget værre svineri, men HOLD NU OP - DET VAR SJOVT!!!!
Det kan man selvfølgelig sagtens sige, når det lykkedes for én at holde sig uden for skudlinjen *smiler*


Prøv at se en melsky helt til venstre i biledet, og læg mærke til børnene forrest i billedet, - og de havde ikke en gang fået så meget mel *smiler*


Sa Chaya Tonina her er, ifølge sagnet, en fe forklædt som gammel, hun har magiske evner og kaster "magisk slik" ud til børnene.

Længere omme i gaderne

Det var simpelthen SÅ sjovt at opleve, og det er helt bestemt et af feriens højdepunkter, som vi vil kigge tilbage på med et smil på læben. 

Jeg håber det har givet en fornemmelse af det liv og glade dage, der var i Alcudia denne eftermiddag. Der var ingen skubben og masen, og ingen sure miner eller skælden ud på trods af de mange, mange mennesker, det var som om alle var indstillet på, at det her er børnenes fest. Det var sådan en god oplevelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar